BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Mokslininkai pastebėjo, jog dauguma sauso ar konservuoto maisto lieka nepakitę ir pasibaigus jų galiojimo terminui. Ar tai nekenkia žmonių sveikatai?
Pastebėta, jog sausi ir tinkamai laikomi maisto produktai gali ilgus metus likti nesugedę, nes bakterijų dauginimąsi, rūgimą ar puvimą sukelia drėgmė, šiluma ir šviesa. Buvo ištirtos 28 metų senumo avižos. Tačiau jos buvo visiškai tinkamos vartoti. Turbūt visiems aišku, kad tokie produktai kaip druska ar cukrus tikrai nesensta, tačiau mokslininkai ištyrė ir džiovintus obuolius, saugotus nuo 1973 metų. Tiesa, jie nebuvo tokie pat skanūs kaip neseniai išdžiovinti, bet vis dar valgomi. Mokslininkų nuomone, nelaimės atveju tokie produktai galėtų išgelbėti daugybę žmonių.
Taigi visi sausi, džiovinti produktai gali būti laikomi metų metus, nežiūrint į jų galiojimo datą. Vis dėlto nereiktų pamiršti jų laikymo sąlygų. Kruopoms, džiovintiems vaisiams tinkamiausia kambario temperatūra, kuo mažesnis drėgmės kiekis bei tamsi vieta, kur nepasiekia saulės spinduliai.

Patiko (0)

Rodyk draugams


Komentarai



Vardas (privalomas)

El. paštas (privalomas)

www

Dėstyk savo mintis.