BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Jokio kito gėrimo negaubia tiek istorijų, mitų ir legendų kaip tekilos. Kai vynas ir viskis užėmė savo vietą Vakarų kultūroje, tekila užvaldė kitą pasaulio kraštą. Ten tekilos yra kiekvienuose namuose ir įmonėse, o ką kalbėti apie kavines ar barus.
Žiupsnelis druskos, skiltelė citrinos ir ugningas tekilos gurkšnis - tai visas ritualas, kuris kiekvienoje šalyje šiek tiek [...]

Kaip arbata iš rafinuoto aristokratinio gėrimo tapo labiausiai Žemėje paplitusiu, kiekvienam pasauliečiui prieinamu gėrimu? Be jo dauguma dabar nebeįsivaizduoja savo kasdienybės. Kaip nutiko, kad iš arbatos tėvynės Kinijos, savo išskirtinį gėrimą laikiusios paslaptyje, arbata apkeliavo visą pasaulį? Ne tik apkeliavo, bet daug kur ir apsistojo. Ačiū Kinijai ne tik už popierių.
Jei negalite atsakyti į tokius [...]

Sojos kepsneliai

Rugsėjis 11, 2009 | Palikti komentarą

Reikės:
•  sojos kepsnelių,
•  2 šaukštų džiūvėsėlių,
•  2 šaukštų kvietinių miltų,
•  1 šaukštelis “Vegetos”,
•  aliejaus
Sojos kepsniukus porai valandų pamerkti į vandenį . Po to juos nuspauskite ir 20 minučių pavirkite vandenyje, į kurį suberta “Vegeta”. Atvėsusius kepsnelius vėl nusausinkite,

Rodyk draugams

Grybų sriuba

Rugsėjis 11, 2009 | 2 komentarai

Reikės:
•  130 g grietinės,
•  saliero,
•  svogūno,
•  150 g morkų,
•  30 g džiovintų grybų,
•  10 valgomųjų šaukštų perlinių kruopų,
•  2 vnt. lauro lapelių,
•  druskos,

Rodyk draugams

Buritos

Rugsėjis 11, 2009 | Palikti komentarą

Reikės:
•  900 gramų kiaulienos išpjovos,
•  1 šaukšto aliejus,
•  druskos,
•  1.5 stiklinės sultinio,
•  1 stiklinės pomidorų padažo,
•  0.5 šaukšto apelsinų žievelių,
•  1 šaukštelio čili pipirų,
•  8 vnt. tortilijos.
Kiaulieną pasūdykite, aptepkite aliejumi, įdėkite

Rodyk draugams

Reikės:
•  350 g makaronų,
•  svogūno,
•  2 skiltelių česnako,
•  370 g konservuotų saldžiųjų paprikų,
•  85 g žalių salotų,
•  2 šaukštų aliejaus,
•  maltų juodųjų pipirų,
•  druskos.
Svogūną ir česnaką nulupame ir smulkiai supjaustome.

Rodyk draugams

Kibinai

Rugsėjis 11, 2009 | Palikti komentarą

Reikės:
•  300 g sviesto,
•  350 g grietinės,
•  1 kiaušinio,
•  0,5 kg miltų.
Aptepimui:
•  0,5 kiaušinio.
Įdarui:
•  300 g avienos, jautienos arba kiaulienos (be kaulo),

Rodyk draugams

Mišrainė su soja

Rugsėjis 11, 2009 | Palikti komentarą

Reikės:
•  100 gramų sojos kubelių,
•  1 paprikos,
•  250 gramų konservuotų ananasų,
•  100 gramų fermentinio sūrio,
•  petražolių,
•  svogūnų laiškų.
Užpilui:
•  5 šaukštai majonezo,
•  šaukštelio grybų padažo,
•  šaukšto ananasų sulčių,

Rodyk draugams

Saldumynai

Gruodis 8, 2008 | 5 komentarai

Saldumynus galima valgyti, bet ne kasdien. Jais negalima pakeisti normalaus kasdienio maisto.
Dauguma iš mūsų neįsivaizduoja savo gyvenimo be saldumynų. Egzistuoja daugybė įvairių teorijų, paaiškinančių, kodėl saldumynai taip mus gundo. Pasak vienos iš jų, jie tiesiog mums primena vaikystę, kai būdavo laikomi apdovanojimu, pavyzdžiui, už gerą elgesį. Saldumynų alkis – ženklas, kad krinta cukraus kiekis kraujyje. [...]

Dolma
turkiški balandėliai
Skiriamos dvi dolmos rūšys: šalta, taip vadinama, alyvų aliejaus dolma, kuri paskaninama citrinos sultimis, ir karšta dolma, kuri panaši į lietuviškus balandėlius, tačiau valgomi su jogurtu. Tradiciškai abu valgiai vyniojami į vynuogių lapus. Tada patiekalas vadinamas sarma. Taip pat galima naudoti ir kopūstų lapus ar saldžiuosius pipirus.
Turkai, norėdami pavaišinti svečią, būtinai susuks

Rodyk draugams

senesni įrašai »