BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Reikės:
2 prinokusių mango vaisių,
2 apelsinų,
2 persikų,
1 mažo meliono,
1 nektarino,
2 slyvų,
50 g aviečių,
50 g mėlynių,
4 šaukštų smulkiojo cukraus,
1 citrinos sulčių,

Rodyk draugams

Pirmieji kokteilius dar prieš 150 metų pradėjo gerti amerikiečiai. Kokteiliai yra vieni populiariausių gėrimų šiltomis dienomis. Kokteiliams naudojami įvairūs stiprūs alkoholiniai gėrimai, natūralūs vynai, uogų bei vaisių sultys, sirupai, pieno produktai, kompotai, švieži vaisiai, uogos ir t.t. – fantazijai ribų nėra.
Kokteilių būna alkoholinių ir bealkoholinių. Labiau paplitę alkoholiniai kokteiliai dar skirstomi į stiprius, desertinius, putojančius, [...]

Kavos gėrimo ceremonija ir būrimas iš kavos tirščių
Turkija visame pasaulyje yra pagarsėjusi savo stipria ir aromatinga kava, pagaminta iš smulkiai maltų kavos pupelių. Visi žino, jog japonai turi savo arbatos gėrimo tradicijas, tačiau turkai taip pat turi savo kavos gėrimo ceremonijas. Yra žinoma, kada ir kaip gerti kavą. Be to, būrimas iš kavos tirščių atsirado [...]

Greitą maistą galima būtų vadinti viena didžiausių šiuolaikinio žmogaus nuodėmių. Tačiau ką padarysi, kai mums skanu tai, kas nesveika, turi daug kalorijų ir mažai vitaminų… Na, jeigu jau renkamės tokį maistą, turėtume bent šiek tiek pasidomėti jo kilme ir istorija. Nebedelskime.
Greitas maistas – kas tai ir iš kur?
Greitas maistas (fast food) – tai greitai paruošiamas, [...]

Dar senų senovėje granatas buvo vadinamas Veneros vaistiniu augalu. Tai vienas pirmųjų oralinių kontraceptikų pasaulyje, kurį naudojo dauguma Afrikos, Azijos ir Amerikos moterų. Kita vertus, granatas senovės Graikijoje, Romoje ir apskritai visoje Europoje simbolizavo meilę ir vaisingumą. Biblijoje granatas vadinamas Visatos vienybės simboliu. Tad ką slepia šis vaisius?
Atkeliavęs iš senovės
Granatai — tai sausų subtropikų augalas.

Rodyk [...]

Himnas alui
Jau neatmenama, kada buvo pagamintas alus: 7000 ar 10000 - aisiais metais prieš Kristų, tačiau žinoma, jog tai nutiko Mesopotamijoje. Greičiausiai, kaip ir kiti valgiai ar gėrimai, alų pagaminti pavyko netyčia, bandant maistui pritaikyti miežius, juos mirkant. Tikriausiai po kurio laiko vanduo su grūdais aprūgo ir tapo alumi. Nuo tada šumerai jį vadino dieviškuoju [...]

« naujesni įrašai